Romano Import Panettone Gilber 2012

Van oktober tot december heeft Romano Import de Panettoni in het assortiment.  En speciaal voor de Kerst feestelijk ingepakt! De Panettoni zijn van het beroemde merk "Gilber".

   

LA STORIA DEL PANETTONE

Volgens de legende is de Panettone bij toeval in een bakkerij in Milaan ontstaan. Zo zou een bakkersknecht die haast had om op tijd bij zijn verloofde te verschijnen, per ongeluk een hele kist rozijnen in het brooddeeg hebben laten vallen. ’s Morgens kwam zo de eerste ”Panettone” uit de oven.

Echter, de officiële versie van het verhaal luidt dat in het jaar 1495, tijdens het Kerstdiner op het kasteel Sforzesco in Milaan, Lodewijk  “il Moro” het brood met rozijnen dat door zijn kok Antonio Toni was gebakken,  zo lekker vond dat hij alle bakkers in Milaan opdroeg voortaan brood met rozijnen te bakken. Zo zou het “Pan di Toni” daarna Panettone genoemd, ook kunnen zijn ontstaan.

Welk verhaal ook waar is, het eten van Panettone is in Italië reeds een eeuwenlange smakelijke traditie en kan rond Kersttijd ook in Nederland, voor een ieder die de Italiaanse keuken waardeert, eigenlijk niet meer ontbreken.